Σχετικα

                                                           

Χωρίς τίτλο

Κωνσταντίνος Παπακασόλας (CV):

Πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

Άσκηση στο Δικηγορικό γραφείο του « Γεωργίου Ησαΐα » στο ναυτιλιακό και ευρύτερα αστικό  & διοικητικό  δίκαιο.

2006 – 2007 : Συνεργάτης  στην δικηγορική εταιρεία : «  BNA (Μπέσκος, Νικολαΐδης και Συνεργάτες) » στον τομέα των τραπεζικών και εταιρικών  απαιτήσεων.

2007 – 2013 :  Εξωτερικός  συνεργάτης στη Νομική Υπηρεσία του ΕΤΑΑ – ΤΣΜΕΔΕ (διοικητικό &  ασφαλιστικό δίκαιο).

Συνιδρυτής της Πανελλήνιας Ένωσης Δικηγόρων (Π.Ε.Δ.)

Αρθρογραφώ τακτικά στα Capital.gr, Liberal.gr και Marketnews.gr για  φορολογικα, ασφαλιστικα και θεματα αναπτυξης

Στον παρόντα  ιστότοπο  μου  εκθέτω συγκεντρωτικά τις μελέτες μου.

                                                                           ΔΡΑΣΕΙΣ:

Στο Lawyalty είχαμε την τιμή ν’ ασχοληθούμε πρώτοι και πολύ νωρίς με τις σημαντικότερες παθογένειες της ελληνικής νομοθεσίας και τις συνέπειες της κοινωνικοοικονομικής κρίσης.

Πιο συγκεκριμένα:

1) Από το 2011 πρώτοι γνωμοδοτήσαμε και τεκμηριώσαμε την αντισυνταγματικότητα των οριζόντιων ασφαλιστικών εισφορών των αυτοαπασχολούμενων και γενικώς των οριζοντιων φόρων. Προσθέσαμε την μόνη έως σήμερα επιστημονική βάση αναφοράς των ευρωπαϊκών κρατών στο ζήτημα αυτό.

Οι λέξεις «εισφοροδοτική ικανότητα» και «ανεισφορολόγητο» που εισαγάγαμε πρώτοι εμείς γίνονται σιγά σιγά κτήμα της εθνικής έννομης τάξης.

Τονίσαμε την ανάγκη αναδρομικής μείωσης και διαγραφής των αναντιστοιχων με τα εισοδήματα δημοσίων βαρών.

2) Παράλληλα με τον νομικό ακτιβισμό, ήμασταν πρωτοπόροι και στο δικαστικό αγώνα κατά των ως άνω οριζόντιων μέτρων επιτυγχάνοντας την πρώτη προσωρινή δικαστική προστασία για οφειλές σε ασφαλιστικό φορέα, ενώ παράλληλα συμμετείχαμε στην νομική σύνταξη υποδειγματικών δικογράφων κατά του φόρου από το πρώτο ευρώ και σε ποικίλες ανάλογες δράσεις, με εκλεκτούς συναδέλφους στην Πανελλήνια Ένωση Δικηγόρων και την Νέα Γενιά Δικηγόρων.

3) Το Lawyalty ανέδειξε πρώτο μέσα από σχετική εμπεριστατωμένη αρθρογραφία την αντισυνταγματικότητα του αθροίσματος περισσότερων του ενός φόρων και τελών σε συσχέτιση με το ετήσιο αντίστοιχο εισόδημα κάθε πολίτη.

4) Αναδείξαμε την σημασία της οικογένειας ως φοροδοτικού υποκειμένου , το οποίο βλάπτεται επίσης υπέρμετρα , όταν οι φορολογούμενοι εντός της οικογένειας υπερφορολογουνται απαντες.

5) Καταδείξαμε την ανάγκη συνεισφοράς στα δημόσια βάρη των μεγαλοκαταθετών Ελλήνων του εξωτερικού με βάση σωρεία στοιχείων που ήρθαν στην επιφάνεια τα τελευταία χρόνια κι αποδεικνύουν οτι  η χώρα μας θα μπορούσε να είχε αποφύγει την επταετή παρακμή των μνημονίων.

6) Υποστηριξαμε το ζήτημα της σχεδόν σκόπιμης απουσίας αστικής ανάπτυξης και πόλεων στην Ελλάδα που υποβαθμίζει σταθερά την ανάπτυξη της εθνικής οικονομίας.

7) Επί χρόνια παλέψαμε για την αποκατάσταση του προβλήματος των ανασφάλιστων αυτοαπασχολουμενων, δικαίωμα το οποίο τους στέρησε η Πολιτεία μέσα από παράλογες χρεώσεις.

8) Αναφέραμε με ακρίβεια όλες τις παθογένειες της ελληνικής γραφειοκρατίας και κακονομίας, από το δικαστικό ένσημο, την σκόπιμη απουσία αρνητικής αναγνωριστικης αγωγής στον Κώδικα Διοικητικής Δικονομίας , την δυνατότητα παράστασης με δήλωση και ενώπιον των Πολιτικών  Δικαστηρίων, την ένταξη των οφειλών του Δημοσίου στον Ν. 3869/2010, τα παράλογα δικαστικών αποφάσεων και άλλα,  τα οποία είδαμε με χαρά προσφάτως να υλοποιούνται ως ένα βαθμό.

9) Αναδείξαμε την εντελώς παράλογη βάση των περιβόητων ισοδύναμων φόρων που στοχοποίησαν τους ελεύθερους επαγγελματίες με το ψευδές επιχείρημα της φοροδιαφυγής , φέρνοντας στο προσκήνιο ότι,  σε ικανο βαθμό εισοδήματα αποκρύπτονται από όλες τις επαγγελματικές τάξεις.

10) Είχαμε την χαρά να συμπράξουμε και να εμπνευστούμε σημαντικές για την κοινωνία δράσεις, με τα πιο ζωηρά πνεύματα της ελληνικής δικηγορίας και δημόσιας σφαίρας , τα οποία και μνημονεύονται αδιάκοπα στις δημοσιεύσεις μας (Dikaiopolis, Lawyers Voice, Capital.gr, Liberal.gr. Alabasis)

LINKS

http://panhelleniclawyersassociation.wordpress.com/

http://ngd.gr/?page_id=17

http://dikaiopolis.gr/

http://www.lawyersvoice.gr/

http://alampasis.blogspot.gr/

http://www.capital.gr/

http://www.liberal.gr/

                                                            
Στην Ελλάδα τα όποια «δικαιώματα» και  παραγωγικές βάσεις έχουμε, θεσπίσθηκαν και χτίστηκαν κατά το συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος τους μέχρι το τέλος της δεκαετία του 70.  
Από κει και μετά, η γενιά που τα βρήκε έτοιμα, διασπάθισε και διέλυσε κτήρια, οργανισμούς και θεσμούς, καταχράστηκε υπέρ της δικαιώματα,     δημόσια έσοδα και κοινοτικά κονδύλια και άφησε το λογαριασμό  στις  επόμενες  γενιές.
 
Είναι υπόλογη τόσο στην προηγούμενη γενιά της  για όσα δημιουργήματα της κατέστρεψε,  όσο και στην επόμενη, για όσα της στέρησε και για όσα της φόρτωσε, παρά την φούσκα της ευδαιμονίας που έντεχνα καλλιεργούσε μέχρι και πριν λίγα χρόνια.
Η γενιά αυτή σήμερα κυβερνά ακόμη…

athens19701

Το site αυτό δημιουργήθηκε με τρεις σκοπούς :

α) Nα ανοίξει έναν νοερό δίαυλο διερεύνησης των συνταγματικών ορίων καταφανώς έκτος των οποίων το ελληνικό κράτος έχει θεσει εδω και πολλά χρόνια σε δράση ένα μηχανισμό υπερχρέωσης όχι απλώς των αδυνάτων, αλλά και της ραχοκοκαλιάς της χώρας :

των νέων επαγγελματιών της  Ελλάδας,   της γενιάς των  500 ευρώ,   ανέργων και υποαπασχολουμένων,  που φορολογείται και εισφορολογειται κατά αισχρό τρόπο,  ώστε στην ουσία να αποτρέπεται απ την εργασία και την επιβίωση από το φόβο της υπερχρέωσης στο δημόσιο.

β) Να τεκμηριώσει ότι υπάρχουν θεμελιώδεις Συνταγματικές διατάξεις που παρέχουν προστασία από την αυθαιρεσία κάθε τυχάρπαστου Υπουργού Οικονομικών και Ασφάλισης και την επιδεικτική αδιαφορία «συνταγματολόγων» και «εργατολογων»,

που σιωπούν προκλητικά μέχρι σήμερα, καταχρωμενοι  τα πτυχία και τις σπουδές που τους παρείχε η ελληνική πολιτεία,  ενδιαφερόμενοι στην ουσία για ΤΗΝ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ συμφερόντων και «δικαιωμάτων» ΗΔΗ ΠΡΟΝΟΜΙΟΥΧΩΝ και εξόχως παρασιτικών ομάδων της κοινωνίας.

γ) Να συμβάλλει στον σχηματισμό δικαιότερων κανόνων δικαίου,  μιας πιο εύρυθμης πολιτείας. Μέσα από την κατάδειξη πολύ συγκεκριμένων έκνομων  θεσφάτων και αναποτελεσματικών θεσμών καθιστούμε αρκετά σαφές τι και πως πρέπει αν αλλάξει.

Μεγάλο μέρος από τα νομικά ζητήματα που καταπιανόμαστε θίγονται και τίθενται για πρώτη  φoρά, για τον απλούστατο λόγο ότι ουδείς μέχρι σήμερα ασχολήθηκε.

Είναι ευθύνη του καθενός να μεταλαμπαδεύσει και να εμπλουτίσει τη γνώση αυτή, ώστε να σφυρηλατηθεί ένα πλαίσιο δικονομικής άμυνας σε χρόνιες αδικίες που ώθησαν τη χώρα μας στην χρεωκοπία και την κοινωνική αποσύνθεση.

Η άμυνα αυτή εμπεριέχει και τα σπέρματα μιας διαφορετικής  πόρευσης  από την μεταπολιτευτική λαίλαπα του ανέμελου φαγοποτιου και της εγκληματικής  αφαίμαξης των παραγωγικών πηγών και επενδύσεων της χώρας, εις βάρος των νεωτέρων γενιών.

Επιτρέπεται η ηλεκτρονική αναδημοσίευση των άρθρων του παρόντος ιστοτοπου, με  προϋπόθεση την παράθεση της πηγής και του  συντάκτη .

  –  lawyalty.wordpress.com  –

14203360_1761769250739156_8204824843122120313_n