Ιταλία. Νοεμβριος 2013: Αυξάνει στις 12.000 το αφορολόγητο και τυχόν κενό θα καλυφθεί από περικοπή δαπανών του κράτους.


Στην Ελλάδα, της υψηλής έμμεσης φορολογίας στα πάντα, μηδενίσαμε το αφορολόγητο, ζητώντας χιλιάδες ευρώ φόρο και προκαταβολή για την επόμενη χρονιά από ανθρώπους που έχουν ετήσιο εισόδημα 5.000€ !

– Στην Ισπανία της κρίσης τα τέλη κυκλοφορίας για ένα AUDI A1 είναι 64€. Στην Ελλάδα για το ίδιο αυτοκίνητο το κράτος αξιώνει 240€

Αυτά τα δύο παραδείγματα είναι χαρακτηριστικά για να αντιληφθεί κανείς οτι :

Α) Απ ολα τα ευρωπαικα κρατη ΜΟΝΟ οι ελληνικες κυβερνησεις στοχοποιησαν σε βαθμο εξοντωσης τους ελευθερους επαγγελματιες, λες και μονο οι Ελληνες και μαλιστα ΟΛΟΙ ειναι παμπλουτοι και φοροδιαφευγουν!

Η φορολογια ΜΑΖΙ με τις εισφορες, τελη κλπ ανερχεται σε ποσο ανω ακομη και των 6.000 ευρω το χρονο, παραβιαζοντας κατα προκλητικο τροπο καθε δικαιωμα οχι απλως εργασιας, ασφαλισης κλπ αλλα επιβιωσης και τρομοκρατωντας τους εχοντας ελευθεριο επαγγελμα, κατα παραβαση σωρειας συνταγματικων διαταξεων, διεθνων συνθηκων και ποινικων ακομη διαταξεων.

Β) Αναφερεται πως η Ιταλια θα αναπληρωσει την αυξηση του αφορολογητου απο περιορισμο των κρατικων δαπανων, οταν στη χωρα μας εξακολουθουν επι δεκαετιες να ειναι σε λειτουργια, με τα συνεπακολουθα εξοδα και δαπανες, συχνα υπερογκες για τον προυπολογισμο και τους πολιτες, οργανισμοι χωρις αντικειμενο, υπο καταργηση, οταν καταδικασμενοι για απιστια κλπ κακουργηματα εξακολουθουν να λαμβανουν υπερογκους μισθους, εφαπαξ και συνταξεις, προωρα συνταξιοδοτημενοι απολαμβανουν εξαιρετικων απολαβων απο τα 40, κατα παραβιαση καθε αρχης ισοτητας στην συνταξιοδοτηση.  Βλεπουμε ξεκαθαρα δηλαδη οτι το ελληνικο κρατος πριμοδοτει συγκεκριμενη κατηγορια εργαζομενων εις βαρος αλλων.

Δευτέρα, 11 Νοεμβρίου 2013

Στις 12.000 ευρώ το αφορολόγητο όριο εισοδήματος στην Ιταλία

Η αύξηση εντάθηκε σε τροποποίηση του προϋπολογισμού για το 2014

Στις 12.000 ευρώ πρόκειται να αυξηθεί το όριο των αφορολόγητων εισοδημάτων στην Ιταλία, βάσει σχετικής συμφωνίας της κεντροδεξιάς και της κεντροαριστεράς που υποστηρίζουν την κυβέρνηση του Ενρίκο Λέτα

Έως τώρα το εν λόγω όριο βρισκόταν στις 7.500 ευρώ για τους συνταξιούχους και στα 8.000 ευρώ για τους εργαζόμενους

Η αύξηση του αφορολόγητου εντάχθηκε σε τροποποίηση του 1προϋπολογισμού για το 2014, ο οποίος αναμένεται να εγκριθεί οριστικά από την βουλή και την γερουσία της Ρώμης μέχρι το τέλος του τρέχοντος μηνός.

Τυχόν κενό εσόδων για τα δημόσια ταμεία θα καλυφθεί με περαιτέρω περιορισμούς στα έξοδα της δημόσιας διοίκησης.

ΠΗΓΗ: http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=538937

Σχετικα αρθρα μου:

Η πάρα ταύτα μερική αντισυνταγματικότητα του τέλους επιτηδεύματος όταν το εισόδημα είναι πολύ χαμηλό. Η έλλειψη ομαλά κλιμακούμενης φορολογίας και τέλους μεταπολίτευσης.

Η πολλαπλή αντισυνταγματικότητα των κανόνων αναγκαστικής είσπραξης εισφορών, όταν το εισόδημα του ασφαλισμένου δεν επαρκεί, παρά μόνο προς επιβιωσι

Η αποδόμηση της υπερφορολόγησης απάντων των ελευθέρων επαγγελματιών με πρόσχημα τη φοροδιαφυγή.

Μερική Αντισυνταγματικότητα των φορολογικών και εν γένει δημοσιονομικών βαρών : H τελευταία ελπίδα της χώρας στην αξιοπρέπεια και την αληθινή δικαιοσύνη.

Ίδρυση «φορολογικών ειρηνοδικείων» για την ανάσχεση της υπερχρέωσης στο δημόσιο. Η Διασταλτική αποσαφήνιση της έννοιας των Βαρών & η καταλήστευση των αδυνάτων.

Advertisements