Κούρεμα ή υπερφορολόγηση : Ποιοι πρεπει να πληρώσουν για την υπερχρέωση της χώρας


 

Το παιχνίδι ήταν εξαρχής στημένο. Ο στόχος ήταν ένας και μοναδικός: Τα κραταιά «τζάκια» της Ελληνικής οικονομίας, να την βγάλουν καθαρή από την διαδικασία της ελεγχομένης πτώχευσης της χώρας μας.

Η σπαταλη των τελευταίων δεκαετιών, που μας οδήγησε στην σημερινή κρίση χρέους, ήταν τεράστια. Σχεδόν όλα τα δανεικά, που αύξησαν υπέρμετρα το Ελληνικό χρέος, πήγαιναν στην κατανάλωσή, η οποία εξυπηρετούσε κυρίως τις επιχειρήσεις των «ομίλων» των κρατικοδιαιτων Ελλήνων επιχειρηματιών.

Κάποια στιγμή, και ενώ έφτασε ο κόμπος στο χτένι, με τα τεράστια ελλείμματα που δημιουργούσαμε σαν κράτος, οι Ευρωπαίοι, μη θέλοντας να σκάσει μια βόμβα μεγατόνων ανεξέλεγκτης χρεοκοπίας στην γειτονία τους, πραγμα το οποιο θα σήμαινε μια ανεξέλεγκτη κοινωνική διάλυσή του Ελληνικού κράτους, που θα έφτανε ακόμα και σε αδυναμία σίτισης του πληθυσμού, αλλα και άλλων καταστάσεων που δεν θα έκανε καλό στο image των ευρωπαίων ηγετών, αποφάσισαν να αναγκάσουν τους Έλληνες πολιτικούς , δηλαδή τους «υπαλλήλους» των οικονομικών «τζακιών» που κάνουν κουμάντο στα τις διακυβέρνησης του κράτους, τότε αλλά και σήμερα, να υποστούν μια ελεγχομενη χρεοκοπία.

Οι λύσεις που τους προσφέρθηκαν ήταν δυο :

1. Λύση σοκ, όπως αυτή που προτιμήθηκε αργότερα στην Κύπρο, με δήμευση λογαριασμών άνω από κάποιο ποσό, το οποίο θα έπληττε άμεσα και περισσότερο τα μεγάλα «τζάκια» της οικονομίας, δηλαδη τους έχοντες, και χωρίς ουσιαστικά να πειραχτούν, τουλάχιστον όχι άμεσα, τα πιο αδύνατα στρωματα της ελληνικής κοινωνίας.

2. Αφαίμαξη μικρομεσαίων, μεσαίων, μισθωτών και συνταξιούχων, λίγο λίγο, χρόνο με το χρόνο και βασανιστικά. Δίνοντάς χρόνο στους μεγάλους, σε ημετερους, και βεβαίως στους πολιτικούς να ασφαλίσουν τα χρήματά τους, βγαζοντας τα από την χώρα (απόδειξη οι διάφορες λίστες που κυκλοφορούν).

Με την δεύτερη λύση, που τελικώς επελεχθει, η ελληνική ελίτ κατάφερε το αδύνατο: κράτησε και την πίτα ολόκλήρη και τον σκύλο χορτατο, από την μια έριξε όλα τα βάρη στις πλατες των ασθενέστερων μη διαπλεκομενων Ελλήνων, από την άλλη, σιγουρεψε το μέλλον της, στηνοντας γερες βάσεις, σχέσεων αφεντικού – δούλου, πάνω σε εξαθλιωμενους Έλληνες , ανημπορους να αντιδράσουν και χωρίς όραμα προοπτικής.

 

 

 

Advertisements