(ΣΤΕ &) Ο σφυγμός της κοινωνίας


Ο σφυγμός της κοινωνίας

Ο σφυγμός της κοινωνίας

Tου Κωνσταντίνου Παπακασόλα

Όταν βάζεις φόρο 26% από το πρώτο ευρώ χωρίς να συνυπολογίζεις έστω εάν όλοι έχουν αποθέματα για να αντέξουν οικονομικά, καταργείς το Σύνταγμα.

Όταν αποφαίνεσαι ότι είναι συνταγματικό το τέλος επιτηδεύματος και δίνεις το δικαίωμα στην κυβέρνηση  να το διπλασιάσει τον επόμενο χρόνο χωρίς μάλιστα να βάλεις χρονικό περιορισμό για την ισχύ του, καταργείς το Σύνταγμα.

Όταν επιτρέπεται η κατάσχεση τραπεζικών λογαριασμών χωρίς να έχει δοθεί νομοθετικά το δικαίωμα στον πολίτη να ανταποδείξει ότι δεν έχει άλλους πόρους για να επιζήσει -και άρα να αποτραπεί η εις βάρος του εκτέλεση για να μην εξαθλιωθεί- καταργείς το Σύνταγμα.

Όταν χιλιάδες άνθρωποι έμειναν χωρίς ρεύμα και νερό, χωρίς περίθαλψη κλπ επειδή είχαμε πολλά δημοσιά βάρη και αυτοί δεν άντεχαν να τα πληρώσουν, καταργείς το Σύνταγμα.

Όταν επί επτά χρόνια συνεχίζεται το μπαράζ των οριζόντιων φόρων εις βάρος όλων των Ελλήνων και ούτε μία δικαστική απόφαση δεν έχει εκδοθεί που να απαλλάσσει έστω έναν αδύναμο πολίτη από τα φορολογικά βάρη, τότε έχει καταργηθεί το Σύνταγμα.

Όταν είναι γνωστό ότι υπάρχουν χιλιάδες αργόμισθοι, πολυθεσίτες, εξωφρενικά αμειβόμενοι, κλπ στη χώρα καθώς και σωρεία άχρηστων οργανισμών που το κράτος δεν εννοεί να συμμαζέψει και συμπεριλαμβάνονται αυτά στο δημόσιο συμφέρον καταργείς το Σύνταγμα.

Όταν είναι γνωστό τοις πάσι ότι τα τελευταία 15 χρόνια έχουν βγει από τη χώρα πάνω από 300 δισεκατομμύρια Ευρώ φανερά κι εσύ επιμένεις να φορολογείς το εισόδημα και άλλες αξίες που έχουν εξαϋλωθεί -εντός της χώρας- καταργείς το Σύνταγμα.

Όταν 500 χιλιάδες Έλληνες έχουν αποχωρήσει από την Ελλάδα και 2 εκατομμύρια έχουν μείνει άνεργοι και εσύ επικροτείς την ίδια φορολογική πολιτική ενώ αποδεδειγμένα οδεύει τη χώρα στο γκρεμό, καταργείς το Σύνταγμα.

Όταν δεν έχεις ποσοτικοποιήσει την αναγκαία εισοδηματική προστασία που χρειάζεται κάθε πολίτης, καταργείς το Σύνταγμα.

Όταν έχεις απορρίψει το αίτημα για πρότυπη δίκη του φόρου από το πρώτο ευρώ των ελεύθερων επαγγελματιών και αντιστοίχως το αίτημα για πρότυπη δίκη περί της συνταγματικότητας των ασφαλιστικών εισφορών με βάση το εισόδημα, έχεις καταργήσει το σύνταγμα .

Oταν επί χρονιά εκατομμύρια Έλληνες μένουν ανασφάλιστοι και χρεώνονται κι από πάνω, καταργείς το Σύνταγμα.

Όταν επί επτά χρόνια έχουν ενοχοποιηθεί οι μικρομεσαίοι ελεύθεροι επαγγελματίες και η νεότερη γενιά εργαζομένων και συνεχίζονται τα προνόμια των αντίθετων τάξεων, καταργείς το σύνταγμα.

AdTech Ad

Όταν με το πέρασμα των χρόνων προστίθενται κι άλλοι φόροι στους ήδη υπάρχοντες, δημοτικοί, έκτακτοι και το άθροισμά τους υπερβαίνει το ετήσιο εισόδημα και ακόμη όλη την περιουσία του φορολογουμένου καταργείται το Σύνταγμα.

Όταν μέσα σε ένα διάστημα λίγων ετών το σύνολο της φορολογίας που επιβάλλεται δημεύει την περιουσία του πολίτη τότε προφανώς καταργείται το Σύνταγμα

Όταν η δικαστική εξουσία δέχεται ακραία μέτρα τάχα ως απαραίτητα χωρίς να ελέγχει τη νομοθετική εξουσία θέτοντας έναν αναγκαίο έστω χρονικό η ανθρωπινο περιορισμό τότε καταργείται το Σύνταγμα.

Όταν με αθρόα νομοθετήματα που κρίνονται συνταγματικά, ολόκληρες ομάδες στύβονται φορολογικά ενώ διατάξεις που ευνοούν την ευνοιοκρατία, την πολυθεσία, την ασυδοσία προσθέτουν σε ήδη έχοντες προνόμια, και φορτώνονται στα δημοσιά βάρη, τότε παραβιάζεται το Σύνταγμα.

Όταν σωρεία πολιτών έχουν συντρίβει στα 6 αυτά χρονιά χωρίς καμιά ακύρωση φόρου εις βάρους τους λογω αδυναμίας, χωρίς να εξετάζονται αν έχουν η δεν έχουν αποταμιεύσεις για να τους επιτραπεί μια αξιοπρεπής έστω επιβίωση, εις γνώσιν της δικαστικής εξουσίας οτι ο νομός δεν αφήνει παράθυρο ατομικής αμφισβήτησης των τεκμηρίων, και μια τέτοια νομολογία δεν έχει ακόμα εκδοθεί παραβιάζεται το Σύνταγμα.

Όταν μια ισχυρή μειοψηφία συνεχίζει να απολαμβάνει εξωφρενικά προνόμια απ το κράτος και συμβάλλει ελάχιστα σε αυτό, και αυτό το βλέπεις συνταγματικό, καταργείς το Σύνταγμα

Όταν η αξιοπρέπεια, η αναλογική συνεισφορά στα βάρη και η συμμέτοχη στην κοινωνική ζωή έχουν ανατραπεί για χιλιάδες συμπολίτες μας, προφανώς καταργείται το Σύνταγμα.

Όταν δεν καταλαβαίνεις ότι το αφορολόγητο δεν είναι απαραίτητο μόνο για την αξιοπρεπή διαβίωση του πολίτη αλλά για να μπορεί να πληρώσει κατ ελάχιστο και καμιά ΔΕΚΟ, και άλλες υποχρεώσεις του, τότε προφανώς καταργείς το Σύνταγμα.

Όταν αποφαίνεσαι ότι είναι συνταγματικό να υποχρεωθεί ο πολίτης στα αδύνατα, να βρει εισόδημα όταν δεν έχει και να αν το βρει δανειζόμενος να πληρώσει πρώτα τα δημοσιά βάρη και μετά τη διατροφή του, καταργείς το Σύνταγμα.

Όταν η Ελλάδα αποτελείται από κάστες αδιαπέραστες μεταξύ τους, Ινδικού τύπου, με νομοθετική κατοχύρωση, που ο μόνος τρόπος να τις ξεπεράσεις είναι μέσω διαφθοράς και ευνοιοκρατίας, τότε φυσικά και έχει καταργηθεί το Σύνταγμα.

Aντι επίλογου: Economides : The present generation of Greeks ate all its money as well as the money of its children and grandchildren

Ο Κωνσταντίνος Παπακασόλας είναι δικηγόρος Αθήνας

 

http://www.liberal.gr/arthro/84794/forum/2016/o-sfugmos-tis-koinonias.html#.V_1W8XjCPDM.facebook

Advertisements