Γκάμπριελ : Ευρωπαϊκό πάγωμα καταθέσεων πλουσίων Ελλήνων (2012)


SPD: ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΠΛΟΥΣΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

Την εκτίμησή του ότι στην προσπάθεια ανάκαμψης της Ελλάδας θα πρέπει να συμμετέχουν οι πλούσιοι Έλληνες εξέφρασε ο πρόεδρος του SPD Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, σε συνέντευξή του στην Bild am Sonntag, ζητώντας το πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων των εύπορων Ελλήνων στην Ευρώπη.

«Δεν μπορώ να διανοηθώ ένα νέο πακέτο βοήθειας, χωρίς να πρέπει και οι πλούσιοι Έλληνες να πληρώσουν», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Γκάμπριελ και καλεί την γερμανική κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή Ένωση να πάψουν να παρακολουθούν απαθείς την φοροδιαφυγή και «να παγώσουν τα προστατευμένα περιουσιακά στοιχεία των Ελλήνων, μέχρι να αποδείξουν ότι έχουν πληρώσει τους νόμιμους φόρους».
 
Ακόμη, ο πρόεδρος του SPD σημείωσε ότι τόσο η Γερμανία όσο και άλλες χώρες έχουν επωφεληθεί, καθώς οι Έλληνες εκατομμυριούχοι διοχέτευσαν τα χρήματά τους σε αυτές.
 
«Οι ηγεσίες θα έπρεπε να ντρέπονται που κέρδιζαν κρυφά, σαν κλεπταποδόχοι, από την φοροδιαφυγή των δισεκατομμυριούχων Ελλήνων και μετά ζητούσαν από τους Γερμανούς και τους Ευρωπαίους φορολογούμενους χρήματα για πακέτα διάσωσης», σημειώνει.
 
Ο πρόεδρος του SPD εκτιμά ακόμη ότι για την Ελλάδα υπάρχουν σημαντικά περιθώρια εξοικονόμησης πόρων από τον αμυντικό προϋπολογισμό, ο οποίος, όπως λέει, «σε σχέση με την οικονομική δύναμη της χώρας, είναι από τους μεγαλύτερους στην Ευρώπη».

Πηγή: http://www.voria.gr/article/spd-na-plirosoun-oi-plousioi-ellines

Advertisements