«Κούρεμα» εξωδικαστικό όλων των οφειλών των ελεύθερων επαγγελματιών – μόνο προς Δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία.


«Κούρεμα» όλων των οφειλών των ελεύθερων επαγγελματιών μόνο προς Δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία.

Η ρύθμιση για τους επαγγελματίες

Δυνατότητα εξωδικαστικής ρύθμισης των οφειλών των ελεύθερων επαγγελματιών μόνο προς Δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία και όχι προς πιστωτικά ιδρύματα ή άλλους ιδιώτες πιστωτές δίνει το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης.

Μάλιστα, η ρύθμιση αυτή δεν θα γίνεται μέσω του εξωδικαστικού μηχανισμού που θεσπίζεται με το νομοσχέδιο, αλλά από τις εσωτερικές διαδικασίες του δημοσίων και των φορέων κοινωνικής ασφάλισης, στη βάση μιας διμερούς συμφωνίας επί της ουσίας με τον οφειλέτη.

Ειδικότερα, στην παράγραφο 21 του άρθρου 15 του νομοσχεδίου αναφέρεται:

«Το Δημόσιο και οι φορείς κοινωνικής ασφάλισης, έπειτα από αίτηση των οφειλετών τους που εξαιρούνται από το πεδίο εφαρμογής του νόμου ή επειδή είναι φυσικά πρόσωπα, τα οποία αποκτούν εισόδημα από επιχειρηματική δραστηριότητα σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου 4172/2013, αλλά δεν έχουν πτωχευτική ικανότητα, δύνανται να προτείνουν σε αυτούς λύσεις ρύθμισης οφειλών ανάλογες με αυτές που αποδέχονται ή αντιπροτείνουν στο πλαίσιο της διαδικασίας εξωδικαστικής ρύθμισης οφειλών του παρόντος και σύμφωνα με τις εσωτερικές τους διαδικασίες».

http://www.kathimerini.gr/903055/article/epikairothta/politikh/koyrema-olwn-twn-ofeilwn-me-e3airesh-tis-eisfores-ergazomenwn

Advertisements